Hoogwaardige oliën voor professionals!


 Royal Smilde Foods heeft jarenlange ervaring in het in- en verkopen van zuivere oliën.  Belangrijke eigenschappen van oliën zijn stabiliteit, geur, smaak en hittestabiliteit. Oliën hebben vele toepassingsmogelijkheden zoals bakken, braden, frituren of als smaakmaker voor koude gerechten.

De oliën vinden hun weg naar zowel de industrie als professionele gebruikers binnen de Foodservicemarkt. Afhankelijk van de toepassing bieden wij een keuze uit varianten, zoals:

 • Rijstolie

  Hoogwaardige olie, verkregen uit geselecteerde zilvervliesrijst. Geschikt voor hoge temperaturen met natuurlijke anti-oxidanten.

 • Sojaolie

  Een neutrale, kleurloze tot gelige olie, met  60% meervoudig onverzadigde vetzuren.

 • Olijfolie

  Kwaliteitsolie, verkregen uit de eerste persing van olijven. Bevat 78% enkelvoudige onverzadigde vetzuren.

 • Zonnebloemolie

  Een zeer populaire olie, gemaakt van zonnebloempitten. Zonnebloemolie is bestand tegen hoge temperaturen en bevat 65% meervoudig onverzadigde vetzuren.

 • Arachideolie

  Verkregen uit kwaliteitspinda’s, geeft deze olie gerechten een verfijnde smaak mee. Arachideolie is geschikt voor warme en koude toepassingen zoals roerbakken, marinades of in salades.

 • Maisolie

  Een olie met een zachte smaak en 55% meervoudig onverzadigde vetzuren. Wordt vaak gebruikt voor de bereiding van sauzen, vinaigrettes en banket.
Oliën zijn zowel verkrijgbaar als merk als private label.

Meer informatie? Neem contact op met onze afdeling Customer Service