De nieuwe generatie industriële bakkerij margarines

Margarine wordt veel toegepast in koek, gebak, biscuit en bakkerijsnacks. Deze producten worden vooral genuttigd, omdat ze zo lekker zijn. Helaas behoren ze ook tot de belangrijkste bronnen van verzadigd vet en transvet. Omdat deze vetten een risicofactor zijn voor het ontstaan van hart- en vaatziekten, pleit de overheid voor verminderde inname van deze vetten. Ook de consument wordt steeds kritischer en kiest bewuster voor verantwoorde producten.

De bakkerijindustrie staat voor de uitdaging om steeds weer nieuwe producten te ontwikkelen die passen bij een gezonde levensstijl. Dat kan met Novarin, de nieuwe standaard in industriële margarines!

Novarin is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen en bevat nauwelijks transvet, omdat het op basis van ongehard vet wordt geproduceerd. Het (verzadigd) vetgehalte kan op maat verlaagd worden, met minimaal 33% zonder verlies van functionaliteit. Novarin is op dezelfde manier inzetbaar als de reguliere margarine en de eindproducten zijn net zo smaakvol, maar met een gezondere vetzuursamenstelling. Hierdoor is het mogelijk om onderscheidende bakkerijproducten te maken die in spelen op maatschappelijke trends.


Meer informatie? Neem contact op met onze afdeling Customer Service