Kwaliteit

Borging op het hoogste niveau

Royal Smilde Foods heeft een heldere visie op kwaliteit. Kwaliteit is voldoen aan de verwachting en wens van de klant. Daarbij moet het product er aantrekkelijk uitzien, goed smaken, waar van toepassing gezond zijn en bovenal een voedselveilig product. Royal Smilde Foods maakt gebruik van een gedigitaliseerd kwaliteits- en HACCP-systeem welke voldoet aan de strengste eisen van de klant. Het kwaliteits- en voedselveiligheidsysteem is IFS gecertificeerd.

IFS higher level – locatie Heerenveen
IFS higher level – locatie Oosterwolde

De productielocatie in Heerenveen is gecertificeerd voor het milieucertificaat ISO 14001.

Royal Smilde Foods is lid van RiskPlaza (databank met informatie over de voedselveiligheid van Ingrediënten) en lid van Roundtable on Sustainable Palm Oil (Duurzame Palmolie). We zijn RSPO Mass Balanced en Segregated gecertificeerd voor het gebruik van duurzame palmolie.

Voedingskundige informatie van de merken Romi, Bebo en Fano zijn te vinden in de PS in Foodservice-databank.

Biologische producten

Voor een aantal productgroepen is Royal Smilde Foods in het bezit van het SKAL certificaat. Momenteel produceren wij biologische salades en een assortiment aan biologische halvarines, frituurolie en bak & braadproducten.

SKAL BIO Certificate Smilde Foods BV

Halal producten

Wij produceren een assortiment van Halal margarines en Light producten onder de merknaam Firdaws.
Hier is Royal Smilde Foods voor gecertificeerd door het internationaal erkende bureau H.Q.C., gevestigd in Den Haag. 

Halal Certificate Smilde Foods BV

Bewaaradviezen

Hoe lang het product houdbaar is, staat op de verpakking. Voor geopende producten en producten zonder houdbaarheidsdatum geeft de bewaarwijzer van het Voedingscentrum handige richtlijnen. Daarbij is het belangrijk dat de koelkast nergens warmer wordt dan 7 °C. Stel bij voorkeur de koelkast in op 4°C. Plaats kort houdbare – of geopende producten, goed afgedekt, op de koudste plaats in de koelkast.
De gratis bewaarwijzer van het Voedingscentrum, met handige tips over slim kopen, koken en bewaren van etenswaren is hier te downloaden. Deze wijzer geldt alleen voor aangekochte bereide producten.